duminică, 17 iulie 2016

Cornulete fragede





-500 g faina
- 200 g unt sau untura
- 200 g smantana - eu am pus jumatate smantana, jumatate iaurt batut
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodium
- 1 lingura de otet alb
- un varf de sare
- 3 linguri de zahar
- 4 linguri de zahar praf

Bicarbonatul se stinge cu otetul. Intr-un castron se amesteca untul moale cu smantana si iaurtul, se adauga zaharul, sarea si faina, bicarbonatul topit si se framanta pana cand obtinem un aluat nelipicios. Se acopera cu un servetel castronul si il punem la rece timp de 1 ora.
Dupa care, impartim aluatul in patru bucati, care se intind in cercuri.

 Cercurile le taiam in triunghiuri, triunghiurile le umplem cu un gem sau rahat si se ruleaza in forma de cornulete.

Se coc la foc medium pana cand cornuletele devin aurii.

Se tavalesc in zahar pudra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu