sâmbătă, 18 iunie 2016

Tortul de la New Orleans

 
Am facut acest tort saptamana trecuta,
dar din nefericire sotul meu l-a rasturnat si mi-a spart si platoul. Imi place sa incerc retete noi, de aceea fac o prajitura o data sau de doua ori, pana cand imi reusesc, iar apoi incerc ceva nou.
Aceasta reteta am gasit-o acum cativa ani pe net si am copiat-o, iar acum nu mai gasesc situl (era un site in franceza).

Pentru blat diametru de 22 cm :
- 4 oua
- 125 g zahar
- 75 g faina
- 25 g nuca de cocos
- 25 g cacao in pudra
- 5 g de praf de copt
- 20 g unt topit si o lingura de faina pentru unsul formei

Pentru umplutura :
- 1 ananas sau 1 conserva de ananas
- 50 cl de smantana lichida minimum 30% materii grase pentru frisca
- 125 g nuca de cocos
- 125 g zahar in pudra

Pentru sirop :
- 100 g apa
- 100 g zahar
- 50 g rom

Pentru decor :

- 50 g nuca de cocos


Prepararea blatului
Amestecati impreuna faina, nuca de cocos, cacao si praful de copt.
Preancalziti cuptorul la 180°C.
Ungeti forma cu untul topit si presarati faina si depuneti un strat uniform, surplusul de faina il inlaturati.
La robot se face foarte usor, singura diferenta este viteza - cand bateti albusurile puneti pe viteza maxima, iar apoi pentru adaugarea celorlalte ingrediente, viteza minima si minimum de timp pana la omogenizare.
Separati galbenusile de albusuri si bateti albusurile, pana cand obtineti ciocul de pasare. Adaugati unul cate unul galbenusurile, amestecati in viteza cea mai mica si apoi adaugati zaharul de trei ori, amestecati. La sfarsit adaugati si amestecul de faina/nuca de cocos/cacao/praf de copt de trei ori, amestecati.
Depuneti compozitia in forma, egalizati si apoi in cuptor pentru 30 minute.
Demulati blatul pe o grila si lasati sa se raceasca.
Blatul il fac o zi inainte, astfel a doua zi, il tai in doua foarte usor.

Prepararea umpluturii
Bateti smantana foarte rece la viteza mare pana cand devine frisca, apoi adaugati zaharul si apoi nuca de cocos  la viteza redusa. Umpleti punga de plastic cu o dulie plata si puneti la rece in frigider minimum 2 ore, astfel nu aveti nevoie de intaritor de frisca.
Anansul il puneti la scurs si apoi il taiati in bucatele.

Prepararea siropului
Puneti intr-o cratita apa si zaharul, retrageti de pe foc cand zaharul este topit. Adaugati si romul.

Asamblarea tortului
Taiati blatul in doua. Imbibati prima parte cu sirop, depuneti bucati de ananas (pastrati un pic pentru decor) si apoi frisca cu cocos intr-un start foarte gros. Egalizati cu o spatula plata si depuneti a doua jumatate de blat. Insiropati cu restul de sirop si depuneti un strat subtire de frisca deasupra si imprejurul blatului.
Lipiti nuca de cocos pentru decor imprejurul blatului.
Faceti decorul pe partea de sus a blatului, astfel incat sa obtineti valuri si asfel ii dati un pic de volum. Depuneti bucatele de ananas pe frisca.
Lasati minimum 4 ore in frigider, inainte de al servi.-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu