luni, 13 iunie 2016

Friptura de porc la temperatura scazuta


 Am incercat de mai multe ori acest tip de friptura si am adoptat-o, mai ales pentru carnea de porc, fiind foarte bun pentru al servi rece sau cald.
Este foarte usor de facut, in prima faza, inchidem porii carnii, astfel sucurile raman in interior si carnea ramane frageda si suculenta  si apoi in cuptor. Daca bucata de carne este mai mare, vom lasa mai mult timp in cuptor. Nu este nevoie de marinada, dar putem sa folosim diferente condimente pe crusta.
 Sarati si piperati pe toate partile.
Puneti 2 linguri de unt (untul va colora carnea) si 2 de ulei intr-o cratita. Dupa ce untul s-a topit, puneti carnea la prajit pe foc rapid, pe toate fetele cate 2 minute, pentru a se colora si asi inchide porii, timp de 10 minute maximum. Pentru a pastra sucul in interior, nu intepati carnea cu furculita sau cutitul.

Incalziti cuptorul la 80 °C.
Puneti carnea intr-o tava, infingeti un termometru si lasati in cuptor pentru 2 ore, cand avem o bucata de 800g. Cu cat bucata de carne este mai mare, cu atat o lasam mai mult timp in cuptor.
Temperatura in interiorul filetului trebuie sa ajunga la 65°C. Cand a ajuns la aceasta temperatura, friptura este gata. 
Pentru fiecare tip de carne temperatura este diferita, de exemplu mai scazuta pentru carnea de vita.
Daca nu doriti ca friptura sa se raceasca, inveliti intr-o folie de aluminium, pana cand o serviti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu