vineri, 4 martie 2016

Ciorba radauteana

O ciorba pa care o fac din cand in cand...

Ingrediente:
- 1 piept de pui cu os
- 1 pastarnac
-  2 morcovi
- 1 ardei kapia 

- o bucata de radacina de telina (aprox.100 g)
- o ceapa
- 3-4 catei de usturoi
- 200 ml smantana
- 2 galbenusuri
- otet dupa gust
- sare
- patrunjel proaspat

Pieptul se pune intreg, la fiert in apa, dupa ce face spuma, se retrage si se spala. Il punem din nou la fiert cu legumele curatate si taiate in bucatele - ceapa, ardeiul, pastarnacul, morcovii, telina.
Se lasa la fiert, la foc mediu, pana cand pieptul de pui se desprinde de pe os.Pieptul se taie in suvite subtiri si se pune din nou la fiert pentru 5-10 minute.
Galbenusurile se bat bine cu smantana si peste ele se adauga treptat un polonic cu supa, lasat in prealabil sa se raceasca putin. Amestecul de galbenusuri se adauga in oala si se amesteca. 
Usturoiul se preseaza si se adauga in oala. Sarati si adaugati otetul dupa gust.
Se serveste cu patrunjel tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu