vineri, 25 martie 2016

Bagels




Le puteti servi natur sau ca si painicile de hamburger, taiate in doua cu diferite ingrediente pentru sandwich.
Ingrediente :
- 450 g faina
- 15 g drojdie proaspata
- 230 g apa + 50 g pentru drojdie
- 9 g sare
- 30 g zahar
- 18 g ulei

Pentru fierbere :

- 3 l apa
- 20 g amidon de porumb
- 40 g zahar
- 20 g sare

Pentru dorura :

- 1 ou cu 2 linguri de apa

Puneti drojdia maruntita cu 50 g faina si apa calduta intr-un bol intr-un loc cald, pentru ca drojdia sa inceapa sa dospeasca.
Intr-un saladier, puneti faina, intr-un colt sarea si zaharul.
Cand drojdia a dublat de volum, adaugati la faina si amestecati cu o lingura, apoi varsati si uleiul si restul de apa. Amastecati bine timp de 10- 15 minute, pana cand aluatul devine elastic si se desprinde de bordurile vasului.

Lasati la caldura aluatul tip de 1 ora pana cand se dubleaza de volum, intr-un loc caldut si acoperit cu o folie de plastic uns cu ulei, pentru ca suprafata aluatului sa nu formeze o pojghita.

Dupa care, apasati cu mana, pentru ca gazul format sa se elibereze, apoi puneti la rece timp de 30 minute.

Presarati pe un blat faina, impartiti in 8 parti egale aluatul si ii dati o forma rotunda, cu durura in partea de jos. Faceti o gaura in centru si incercati sa o mariti intre 2 degete. Aluatul se va strange, deci gaura trebuie sa fie mai mare decat ceea ce vreti sa obtineti.


Preancalziti cuptorul la 220°C.
Puneti apa la incalzit cu sarea, amidonul si zaharul. Cand incepe sa clocoteasca, puneti bucatile de aluat astfel formate la fiert, 1 minut de fiecare parte.


Painicile astfel formate le strecurati si le puneti pe o tava acoperita de silicon sau hartie de copt.


Bateti oul cu apa si ungeti bagels cu o pensula, dupa care presarati cerealele pe care le vreti - graunte de in, sesam.


Cand cuptorul este cald, puneti la copt 20-25 minute, in functie de culoarea pe care vreti sa o obtineti. Eu am lasat 25 minute.
Scoateti-le pe un gratar pentru a se raci.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu