miercuri, 24 februarie 2016

Salata boeuf





 Salata boeuf este derivata din salata ruseasca, care contine in plus mazare. Acum, exista foarte multe variante, iar in functie de gusturile fiecaruia, poate fii si cu carne
de pui sau telina.
Ingrediente :

- 200 g carne de vita fiarta, cateodata folosesc si carne de pui
- 500 g morcovi
- 750 g cartofi
- 200 g maioneza
- 1 lingurita de mustar
- 250 g castraveti murati
- 200 g gogosari murati
- sare, piper si mustar dupa gust.

Morcovi curatati ii fierbem si ii taiam in cubulete.
Cartofii ii fierbem in coaja, apoi ii curatam si taiam in cubulete.
Castravetii si gogosarii ii taiam in cubulete.
Amestecati toate ingredientele intr-un vas, apoi adaugati maioneza, mustarul, sarea si piperul, aszonati dupa gust si lasati la rece cateva ore.
Pe farfurie, am pus-o intr-o forma de cerc, am presat un pic, am inlaturat cercul, am presarat un galbenus de ou maruntit cu dosul unei furculite si patrunjel tocat.
Sau o alta prezentare, o parte din morcovii ii taiati in felii, lipiti rondelele pe peretii formei, umpleti cu salata pana la nivelul feliilor presarati galbenusul de ou fiert trecut pe o razatoare. Lasati la rece min 1 ora, dupa care le puneti pe farfurii individuale si inlaturati forma.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu