miercuri, 3 februarie 2016

Madeleine sarate cu sunca si cascaval

Particularitatea acestei prajituri pe care putem servi in aperitiv, in varianta sarata, este ca datorita formei de scoica, pe margine aluatul devine
foarte repede dur, iar in centru aluatul se umfla facand un dom.


Ingrediente (pentru 24 madeleine marime mijlocie):
-3 oua mari
-80 g faina T45
- 1 pliculet de praf de copt - am pus mai mult praf de copt din cauza ingredientelor din aceasta reteta
- 30 g ulei sau 1 lingura de ulei
- 80 g de lapte
- 80 g pudra de migdale
- 50 g carnati uscati, salam uscat, sunca afumata taiati in bucatele
- 80 g branza rasa de exemplu cascaval sau comté
- un pic de unt si faina pentru forme
Topiti untul la micro-ondes sau pe foc foarte mic astfel ca sa nu se arda.
Ungeti formele cu unt si presarati faina, punetile la rece. Pentru formele mele antiadezive nu am nevoie sa pun nici unt, nici faina.
 Intr-un saladier, amestecati cu un tel sau cu un robot, ouale cu faina si praful de copt, pana cand aluatul devine omogen.
Apoi, adaugati untul, laptele si amestecati bine. Dupa care, adaugati sunca, branza rasa si pudra de migdale, amestecati bine.
Umpleti formele cu o ligurita de aluat, 3/4 din forme si puneti in refrigerator timp de o jumatate de ora minimum. Puteti foarte bine sa le pregatiti inainte si sa le puneti in cuptor inainte de a le servi, pentru ca sant foarte bune caldute.
 

 Preancalziti cuptorul la 210°C.
Puneti formele umplute in cuptor timp de 5 minute in cuptor foarte cald, apoi scadeti temperatura pentru a permite madelenelor ca aluatul sa fie copt in interior, dar nu prea colorat in exterior, lasati inca 10 minute la 180°C.
Le dezlipiti de pe forme si le lasati sa raceasca pe un gratar. Sant mai bune caldute.



Se pot pastra 6 zila intr-o cutie metalica, le incalziti un pic inante de a le servi, sant mai bune...
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu